Slide background
SportCity Peurbakkentocht
De Sportcity Peurbakkentocht zorgt elk jaar weer voor veel bekijks. Een slinger van versierde boten beweegt zich al feestend voort door de Leidse wateren, gadegeslagen door duizenden toeschouwers. Net als vorig jaar wordt de Peurbakkentocht gehouden op vrijdag en niet, zoals jaren het geval was, op donderdag! De route is uiteraard wel hetzelfde: vanaf de Beestenmarkt over de Apothekersdijk, Botermarkt en Oude Rijn, waarna de prijsuitreiking plaatsvindt bij Annie’s.
Lees meer >
Slide background
Leiden Culinair
Leiden, stad van culinaire ontdekkingen? Vaste bezoekers van Leiden Culinair zullen deze vraag volmondig met ja beantwoorden. Het alweer de 28e keer dat het festival wordt gehouden, ook dit jaar op de Garenmarkt.
Lees meer >
Slide background
Pieterskwartier midzomerfeest
Tijdens de Lakenfeesten staat het prachtige Pieterskwartier in het teken van het sfeervolle Midzomerfeest. Hier is voor iedereen iets te beleven en is er vooral ook aan de jongere kinderen gedacht. De Nostalgische Kermis staat weer op het plein, terwijl rond de kerk een lint van marktkraampjes staat waar ambachtelijke en streekproducten worden verkocht.
Lees meer >
Slide background
Dragonboatrace
De Dragonbootraces zorgen elk jaar weer voor spanning en sensatie in het water langs de Boommarkt en de Apothekersdijk. Onder leiding van opzwepende trommelaars binden fanatieke teams de strijd met elkaar aan. Welk team duwt als eerste de drakenkop van de boot over de finish?
Lees meer >
Slide background
De Gouden Pet
Theatrale muziekacts, folksingers met gitaar, smartlapzangers begeleid door accordeon, koren en close harmony-groepen; Ze laten zich van hun beste kant zien tijdens straatmuzikantenconcours De Gouden Pet. Tijdens de voorronden, op diverse locaties in de omgeving van de Hooglandse Kerk, gaan zij de sportieve strijd met elkaar aan voor een plekje in de finale.
Lees meer >
Slide background
Leids Bierfestival
Op het plein voor de Hooglandse Kerk kun je kennismaken met 40 speciaalbieren van de tap uit verschillende landen en ze uiteraard ook proeven tegen een kleine vergoeding. Een greep uit de brouwerijen die meedoen zijn o.a. Jopen, Honsebrouck, Leidsch bier, Palm, Duvel-Mortgat, Flying Dog en Delirium.
Lees meer >
Slide background
Peurbakkenmarkt
Traditiegetrouw kun je tijdens De Lakenfeesten diverse markten bezoeken waar allerlei leuke en bijzonder spullen worden aangeboden. Tijdens de peurbakkenmarkt wordt de bekendste winkelstraat van Leiden weer omgetoverd tot een lang lint van kraampjes. Ook het Leidse verenigingsleven presenteert zich in al har glorie.
Lees meer >
Slide background
Open Sleepbootdag
Oldtimers, die heb je in de autowereld. Maar ook op het water varen ze rond. Prachtig onderhouden oude sleepboten zijn een lust voor het oog en hun motoren liggen lekker in het gehoor. Kom kijken en luisteren tijdens de vlootschouw op de Open Sleepbootdag op 28 juni en vaar mee. Locatie: Oude Singel/Houtmarkt.
Lees meer >
Slide background
Morspoort LIVE!
Water en muziek zijn de belangrijkste ingrediënten van de Lakenfeesten. Kom na een dag bootjes kijken daarom op zaterdag 28 juni naar Morspoort LIVE! en geniet van lekkere muziek midden in het historische centrum van Leiden.
Lees meer >
Slide background
Twee Eeuwen Maskerade
De traditionele opvoering van de Maskerade in ere hersteld, doch in eigentijdse vorm. Verschillende tableaux vivants beelden de uitgebreide geschiedenis van Minerva en de Universiteit uit. Subverenigingen en gezelschappen worden gepresenteerd aan de stad. Ook vindt de intocht der Reünisten plaats, waar oud-leden met hun club de Maskerade route afleggen.
Lees meer >
Slide background
Museum de Lakenhal
De Lakenfeesten en Museum De Lakenhal slaan de handen ineen
Van 26 tot en met 29 juni vindt de 29ste editie van de Leidse Lakenfeesten plaats. Dit jaar wordt extra aandacht besteed aan de oorsprong waar de Lakenfeesten haar naam aan dankt. Leiden had rond 1400 een bloeiende lakenindustrie en stond zelfs wereldwijd bekend als lakenstad.

Lees meer >
Slide background
Dansen met Out of Control
Of je nu deelnemer bent of aan de kant staat als toeschouwer, de Peurbakkentocht is één groot feest. Na het spektakel op het water verzorgt coverband Out of Control van 21.00 tot 00.00 uur een spetterende show op het Stadhuisplein. De band is gespecialiseerd in het spelen feestmuziek: hits van nu en uit de 70’s, 80’s, 90’s. Van Kings of Leon tot The Trammps en van Adele tot Nirvana.
Lees meer >
Slide background
Hollandse Avond op het Stadhuisplein
Een echt mooi, gezellig Leids feest en een absolute must voor liefhebbers van het Nederlandse levenslied. Een avond vol lekkere Nederlandstalige muziek is nieuw op de zaterdagavond van de Lakenfeesten. Op het Stadhuisplein zullen onder anderen John West, Danny Vermeer, Danny Plezier, Jeffrey van Es, Henk Dissel, Raymond van der Leest, Arjon Oostrom, Theodoor en John Zoet het stralende middelpunt vormen. Van smartlap tot feestelijke meezingers.
Lees meer >
Slide background
Nielson, ook wel Niels Littooij, werd bekend als finalist van het tv programma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland' van Giel Beelen. Met een combinatie van verschillende stijlen creëert de getalenteerde singer songwriter een nieuw Nederlandstalig geluid. Al tijdens het programma scoorde Nielson een enorme hit met 'Beauty & de Brains', dat sinds de release in de top 10 van de Single Top 100 en de itunes chart staat. Op zaterdagmiddag zal hij het stadhuisplein op zijn kop zetten.
Lees meer >
Klik op de onderdelen om het online magazine te bekijken.

Donderdag 26 juni

Vrijdag 27 juni

17.00 - 19.00 uur
Verzamelen Peurbakkentoch bij Zomerkermis (Beestenmarkt)

Zaterdag 28 juni

16.00 - 17.00 uur
Finale Hutspop (Stadhuisplein)
17.30 - 18.00 uur
Bekendmaking opbrengst 'Tientje voor T-Rex'-actie van Naturalis
18.00 - 19.00 uur
Vervolg Finale Hutspop (Stadhuisplein)